Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa pomidorowa z tortellini z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zupa pomidorowa z tortellini jest sycąca i smaczna.

Zupa pomidorowa z tortellini z mięsem

Składniki:

Zupa pomidorowa z tortellini z mięsem

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa z tortellini z mięsem
Mięso z kurczaka umyć, włożyć do garnka, zalać wodą, dodać liść laurowy, angielskie ziele i gotować do miękkości. ( po zagotowaniu zebrać szumowiny) Po upływie pół godziny do wywaru dodać obrane i pokrojone warzywa. Pomidory umyć, pokroić na kawałki, podsmażyć na rozgrzanym maśle z posiekanym czosnkiem, przetrzeć przez sito. Z wywaru wyjąć mięso,( usunąć kości, mięso włożyć z powrotem do zupy lub wykorzystać do innej potrawy) . Do rosołu dodać przecier z pomidorów, mąkę wymieszaną z odrobiną zimnej wody, zagotować. Zdjąć z ognia, wymieszać ze śmietanką, przyprawić do smaku. Tortellini ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, wyłożyć na talerze, zalać zupą. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.