WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Zupa pomidorowa z ziemniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa pomidorowa na wędzonej kości i kiełbasce z grilla, z dodatkiem ziół prowansalskich i czosnku. Lekko pikantna i rozgrzewająca.

Zupa pomidorowa z ziemniakami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa pomidorowa z ziemniakami

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa z ziemniakami

ETAP 1:

Do garnka włożyć kość wędzoną. Warzywa obrać i pokroić w kostkę lub w plasterki. Wrzucić do garnka. Zalać wszystko wodą tak aby wszystkie składniki były przykryte. Włożyć listek, ziele angielskie, pieprz ziarnisty i wsypać szczyptę pieprzu ziołowego.

Zagotować. Dodać kostkę rosołową i gotować aż warzywa będą miękkie. Następnie zupę zaprawić koncentratem. Doprawić papryką, solą pieprzem czarnym mielonym. Dodać natkę pietruszki i rozgnieciony czosnek. Dodać roztarte zioła prowansalskie.

Kiełbaskę grillowaną pokroić w kostkę i dodać do zupy. Gotować kolejne 15 minut. Na koniec doprawić zupę śmietaną i pogotować jeszcze kilka minut. Kość wyjąć z upy i obrać z mięsa. Mięso dodać z powrotem do zupy.

Podawać z pieczywem, tostami, tortillą lub bez niczego.

Zupa pomidorowa z ziemniakami
Ugotowana zupa pomidorowa z ziemniakami w garnku
Zupa pomidorowa z ziemniakami
Zupa po zaprawieniu koncentratem i dodaniu ziół i czosnku
Zupa pomidorowa z ziemniakami
Zupa przed zaprawieniem koncentratem i dodaniem przypraw i ziół
Zupa pomidorowa z ziemniakami
Warzywa pokrojone i kość zalane wodą przed zagotowaniem