Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa z ziemniakamiETAP 1:
Do garnka włożyć kość wędzoną. Warzywa obrać i pokroić w kostkę lub w plasterki. Wrzucić do garnka. Zalać wszystko wodą tak aby wszystkie składniki były przykryte. Włożyć listek, ziele angielskie, pieprz ziarnisty i wsypać szczyptę pieprzu ziołowego.
Zagotować. Dodać kostkę rosołową i gotować aż warzywa będą miękkie. Następnie zupę zaprawić koncentratem. Doprawić papryką, solą pieprzem czarnym mielonym. Dodać natkę pietruszki i rozgnieciony czosnek. Dodać roztarte zioła prowansalskie.
Kiełbaskę grillowaną pokroić w kostkę i dodać do zupy. Gotować kolejne 15 minut. Na koniec doprawić zupę śmietaną i pogotować jeszcze kilka minut. Kość wyjąć z upy i obrać z mięsa. Mięso dodać z powrotem do zupy.
Podawać z pieczywem, tostami, tortillą lub bez niczego.