izabela11111

izabela11111

Szef Kuchni
[Przepisów: 156]

Zupa pomidorowa zapiekana, z serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Pyszna, a zarazem pożywna, pachnąca boczkiem i tymiankiem zupa z dodatkiem sera idealnie się nadaje na rozgrzewający jesienny obiad.

Zupa pomidorowa zapiekana, z serem

Składniki:

Zupa pomidorowa zapiekana, z serem

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa zapiekana, z serem
Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. Czosnek przecisnąć przez praskę. Boczek pokrój w kosteczkę. W garnku rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę i czosnek, dodaj pomidory i po chwili duszenia zalej wywarem, gotuj ok. 20 min. Zupę zmiksuj. Ser zetrzyj na tarce. Na patelni przesmaż boczek i wraz z tymiankiem dodaj do zupy, doprowadź do wrzenia, dopraw do smaku solą i pieprzem, odstaw. Zupę nalewaj do talerzy, posyp dość obficie serem i zapiecz w piekarniku.

Tagi:

sery ser pomidory