Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Zupa pudliszkowa z pasztecikiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupa pudliszkowa z pasztecikiem z oliwkami

Zupa pudliszkowa z pasztecikiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa pudliszkowa z pasztecikiem

 

  • 2 szklanki makaronu świderki durum
  • 1 puszka pomidorów w puszce
  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego Pudliszki z ziołami
  • 1 kostka rosołowa
  • 2 l wody
  • 1 mały por
  • 2 marchewki
  • koperek
  • 0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • 1 pietruszka
  • pasztecik z czarnymi oliwkami
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego

 

Sposób przygotowania:

Zupa pudliszkowa z pasztecikiem
Makaron ugotować w oddzielnym garnuszku al dente. Odcedzić i odstawić. Marchewki, pietruszkę obrać i opłukać. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por przepłukać i pokroić w plasterki. Wodę zagotować z kostką rosołową. Wrzucić liść laurowy, ziele angielskie. Następnie dodać starte warzywa. Gotować do miękkości. Pomidory w puszce wymieszać w talerzu z koncentratem pomidorowym z ziołami. Wlać odrobinę wywaru i wymieszać po czym przelać ponownie do garnka. Wymieszać. Przyprawić solą, cukrem i pieprzem. Na koniec wlać jogurt naturalny. Pasztecik pokroić na mniejsze kawałeczki. Podawać z makaronem, pasztecikiem oraz posypanym na wierzchu koperkiem. Jako dodatek chlebek.
Zupa pudliszkowa z pasztecikiem
Makaron świderki durum ugotować al dente.