eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Zupa rybna Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Filetowałam płaty karpia i amura. Zostały mi ości na, których było dużo ryby więc ugotowałam zupę rybną.

Zupa rybna Eli

Składniki:

Zupa rybna Eli

składniki na zupę

  • pozostałości po filetowaniu trzech karpi i dwóch amurów.
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/2 małego selera
  • 5 cebul

przyprawy

dodatki

  • 300 g śmietany kremówki
  • grzanki lub makaron

Sposób przygotowania:

Zupa rybna Eli

przygotowanie zupy

Zupa rybna Eli
Obrać i opłukać pietruszkę, marchewki i seler.

Marchewki, pietruszkę i seler obrać i opłukać.

przygotowanie zupy cd

Zupa rybna Eli
Pozostałości po filetowaniu opłukać i przełożyć do garnka.

Pozostałości po filetowaniu ryb włożyć do sitka i opłukać. Przełożyć wszystko do garnka.

przygotowanie zupy cd

Zupa rybna Eli
Obrane jarzyny, ziele angielskie i liście laurowe dodać do garnka.

Do garnka dodać obrane jarzyny, liście laurowe i ziele angielskie

przygotowanie zupy cd

Zupa rybna Eli

Cebule obrać z łupinek, przekroić na połówki i przypiec na suchej patelni. Gotową cebulę przełożyć do garnka. Całość zalać wodą, posolić i gotować aż jarzyny będą miękkie.Gotową zupę przecedzić przez drobne sitko. Z pozostałości ryb obrać mięso. Do garnuszka wlać śmietanę, dolać trochę zupy, wymieszać, wlać do garnka i zagotować. Do gotowej zupy dodać obrane mięso ryb i doprawić do smaku pieprzem.

Zupę podawać z grzankami usmażonymi na maśle lub z makaronem.

Smacznego!