Sposób przygotowania:
Pyszna zupa rybna
Ryby dokładnie oczyścić i opłukać. Pokroić na kawałki. Marchew, cebulę i pietruszkę obrać, opłukać i osuszyć pokroić w plasterki.
Do ryb dodać warzywa i zalać wodą, gotować około20 minut dodając przyprawy. Zupę przecedzić, do wywaru dodać ugotowane warzywa oraz paprykę i pomidora pokrojone w kostkę. Mięso z ryby oddzielić od ości i dodać do zupy.
Zupę gotować na małym ogniu do miękkości papryki, pod koniec doprawić do smaku solą i pieprzem.
Do ryb dodać warzywa i zalać wodą, gotować około20 minut dodając przyprawy. Zupę przecedzić, do wywaru dodać ugotowane warzywa oraz paprykę i pomidora pokrojone w kostkę. Mięso z ryby oddzielić od ości i dodać do zupy.
Zupę gotować na małym ogniu do miękkości papryki, pod koniec doprawić do smaku solą i pieprzem.