Sposób przygotowania:
Zupa rybna łososiowa
Zaczynam od przygotowania wywaru. Warzywa obieram, myję i ścieram na drobniutkich oczkach. Szalotki obieram i kroję w pół plasterki. W garnku rozpuszczam masło i dodaję szalotki z warzywami, przyprawiam solą i pieprzem, wsypuje koperek i duszę chwilkę. Zalewam wrzątkiem ( 1 i ½ litra) dodaję sos sojowy i gotuję na małym gazie około 15 minut.
W międzyczasie przygotowuję rybę, myję i odkrawam skórę, wyciągam ości ( jeśli są ) Kroję łososia w większą kostkę, skrapiam sokiem z cytryny, delikatnie solę i posypuję pieprzem cytrynowym ( ilość wg gustu) Tak zamarynowanego odstawiam.
Po 15 minutach wywar jest gotowy, dodaję wtedy kawałki ryby i gotuję powoli kolejne 15 minut.
Na koniec zabielam śmietaną i doprawiam do smaku, solą i pieprzem.
W międzyczasie przygotowuję rybę, myję i odkrawam skórę, wyciągam ości ( jeśli są ) Kroję łososia w większą kostkę, skrapiam sokiem z cytryny, delikatnie solę i posypuję pieprzem cytrynowym ( ilość wg gustu) Tak zamarynowanego odstawiam.
Po 15 minutach wywar jest gotowy, dodaję wtedy kawałki ryby i gotuję powoli kolejne 15 minut.
Na koniec zabielam śmietaną i doprawiam do smaku, solą i pieprzem.
misia5
zbysiowa
Nie, ale już nudzą , więc pewnie niebawem będzie powtórka ;)
kołczu
zbysiowa
Wegetarianin nie zjada mięsa zwierząt, niczego co trzeba zabić, niektórzy nie jedzą nawet jajek :) Jarosz zjada mięso ryb ;)