ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 263]

Zupa rybna z pstrąga

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na lekką zupę rybną z pstrąga. Po obfitym i ciężkim jedzeniu świątecznym taka zupa jest bardzo pożądana. Smacznego.

Zupa rybna z pstrąga

Składniki:

Zupa rybna z pstrąga

 

Sposób przygotowania:

Zupa rybna z pstrąga

ETAP 1:

Marchewkę, pietruszkę, selera obrać, umyć i pokroić w zapałki. Czosnek obrać i pokroić w plasterki.

Na patelni rozgrzać klarowane masło i lekko usmażyć plasterki czosnku. Dodać warzywa i smażyć ok 15 min. czasami przemieszać.

Pstrągi oczyścić, umyć i włożyć do garnka z osoloną woda, listkiem , zielem, pieprzem czarnym ziarnistym. Gotować ok. 30 min na mały ogniu.

Wywar przecedzić, a wyjęte ryby oczyścić z ości. ogona, płetw.

Do wywaru przełożyć warzywa z patelni i dodać łyżkę kaszy manny. Gotować ok 15 min.

Na koniec dodać mięso z pstrąga i pieprz cytrynowy, sól do smaku. Smacznego.