Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zupa serowa Triss

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Cebulę obierz i pokrój w talarki, szynkę w cienkie paski, czosnek przeciśnij przez praskę.

Zupa serowa Triss

Składniki:

Zupa serowa Triss

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa serowa Triss
Cebulę obierz i pokrój w talarki, szynkę w cienkie paski, czosnek przeciśnij przez praskę. W garnku rozpuść masło, przesmaż na nim cebulę, szynkę i czosnek. Zalej bulionem, gotuj kilka minut. Dodaj ser topiony i 100g sera żółtego, mieszaj. Dopraw solą, oregano i pieprzem, gotuj kilka min. Zabiel śmietanką. Zupę podawaj z groszkiem ptysiowym lub grzanką, posyp resztą sera.

Tagi:

sery ser szynka