lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Zupa śliwkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zupka jest przepyszna polecam na Boże narodzenie jak i Wigilię

Zupa śliwkowa

Składniki:

Zupa śliwkowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa śliwkowa
1 Czyli zaczynamy robić zupkę. Najpierw gotujemy śliwki około 15-20 minut. Mieszamy i pilnujemy, aby nie przywarły nam do dna garnka. Dodając cukier mieszamy. 

2 Smakujemy zupke czy wystarczająco dodaliśmy cukru nie moze być ani za słodka ani zbyt kwaśna. Po chwili dodajemy  cynamon i goździki.

3 Po zagotowaniu, sprawdzam czy śliwki są miękkie. Jesli tak to zupa jest gotowa. Czasem śliwki mogą być twardawe 

4 Na koniec do naszej specjalnej zupki dodaję śmietanę i mąkę. i tak zagęszczam i zabielam  wychodzi bardzo smaczna.

Tagi:

śliwki