Sposób przygotowania:
Zupa śliwkowa
1 Czyli zaczynamy robić zupkę. Najpierw gotujemy śliwki około 15-20 minut. Mieszamy i pilnujemy, aby nie przywarły nam do dna garnka. Dodając cukier mieszamy.
2 Smakujemy zupke czy wystarczająco dodaliśmy cukru nie moze być ani za słodka ani zbyt kwaśna. Po chwili dodajemy cynamon i goździki.
3 Po zagotowaniu, sprawdzam czy śliwki są miękkie. Jesli tak to zupa jest gotowa. Czasem śliwki mogą być twardawe
4 Na koniec do naszej specjalnej zupki dodaję śmietanę i mąkę. i tak zagęszczam i zabielam wychodzi bardzo smaczna.
2 Smakujemy zupke czy wystarczająco dodaliśmy cukru nie moze być ani za słodka ani zbyt kwaśna. Po chwili dodajemy cynamon i goździki.
3 Po zagotowaniu, sprawdzam czy śliwki są miękkie. Jesli tak to zupa jest gotowa. Czasem śliwki mogą być twardawe
4 Na koniec do naszej specjalnej zupki dodaję śmietanę i mąkę. i tak zagęszczam i zabielam wychodzi bardzo smaczna.