Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zupa smakosza (Meksyk)

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kostki rosołowe rozpuść w garnku z 1,5 litra wody. Marchewkę, pietruszkę i połówkę

Zupa smakosza (Meksyk)

Składniki:

Zupa smakosza (Meksyk)

 

  • 2 parówki cienkie

 

  • średni kawałek kiełbasy

 

  • puszka kukurydzy

 

  • marchewka

 

  • pietruszka

 

  • połowa selera

 

  • cebula

 

 

 

 

  • chili

 

 

 

  • 2 kostki rosołowe

Sposób przygotowania:

Zupa smakosza (Meksyk)
Kostki rosołowe rozpuść w garnku z 1,5 litra wody. Marchewkę, pietruszkę i połówkę selera obierz i zetrzyj na grubej tarce. Wrzuć do garnka z gotującym się bulionem. Gotuj 15 minut. Parówki i kiełbasę obsmaż na patelni z rozgniecionym czosnkiem, pokrojoną cebulą i ostrymi przyprawami.Wszystko wrzuć do garnka. Dodaj odsączoną kukurydzę. Gotuj 15 minut. Na koniec rozmieszaj w zimnej wodzie śmietanę i mąkę. Dolej do zupy.

Tagi:

kielbasa