edytaha

edytaha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 991]

Zupa soczewicowa na wieprzowinie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Idealna na obecnie panującą aurę, treściwa i rozgrzewająca zupa z czerwonej soczewicy ugotowana na warkoczu od schabu środkowego.

Zupa soczewicowa na wieprzowinie

Składniki:

Zupa soczewicowa na wieprzowinie

 

Sposób przygotowania:

Zupa soczewicowa na wieprzowinie

1.

Zupa soczewicowa na wieprzowinie
pokrojone mięso i włoszczyznę obsmażyć na oleju.

Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzany olej, smażyć kilka minut.

Dodać utartą na dużych oczkach włoszczyznę i mieszając smażyć na wolnym ogniu kolejne kilka minut.

2.

Zupa soczewicowa na wieprzowinie
Do rondla dodać soczewicę i pokrojone ziemniaki.

Dodać posiekany ząbek czosnku, a następnie opłukaną i osączoną soczewicę, oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.

3.

Zupa soczewicowa na wieprzowinie
Całość zalać litrem wrzącej wody i gotować do miękkości.

Zalać wrzącą wodą, dodać ziele angielskie, liść laurowy i troszkę soli, gotować do miękkości składników.

4.

Zupa soczewicowa na wieprzowinie
Przed końcem gotowania dodać pozostałe przyprawy.

Kilka minut przed końcem gotowania oprawić do smaku pozostałymi przyprawami.