Sposób przygotowania:
Zupa szparagowa z pekinska
Mięso umyć i przełożyć do dużego garnka, zalać wrzącą wodą, przyprawić solą i vegetą.Gotować przez 10 minut, zebrać szum. Kapustę i cebulę drobno poszatkować i dodać do wody z mięsem. Ziemniaki obrać, pokroić w kosteczkę i wrzucić do zupy. . Szparagi obrać i drobno pokroić, dodać do zupy. Seler naciowy obrać, drobno pokroić i wraz z listkami laurowymi dodać do gotującej się zupy. W razie potrzeby, podczas gotowania dolać więcej wrzącej wody. Gotować bez przykrycia, w czasie gotowania przyprawić kolendrą, pieprzem, solą, vegetą oraz przyprawą do zup w płynie. Pod koniec gotowania, gdy już wszystkie składniki będą miękkie, dodać posiekany drobno czosnek, zabielić jogurtem i ostatecznie doprawić do smaku. Porcje w półmisku posypać świeżo posiekanym koprem (lub, tak jak w moim przypadku - suszonym). Mięso podawać osobno.
Niuniaczka