Sposób przygotowania:
zupa szpinakowa wg kari
umyj ziemniaki marchewkę i pietruszkę
obierz warzywa ze skórki
ziemniaki pokrój na plasterki a marchew i pitruszke na 3 części
zagotuj w garnku wodę
kiedy zacznie wrzeć wrzuć do niej warzywa
rozpuść na patelni masło
dodaj do niego szpinak i duś przez ok 10 min cały czas mieszając
następnie przełóż szpinak do garnka z ziemniakami marchewkę oraz pietruszkę i gotuj wszystko prze 4 min.
zdejmij zupę z ognia a kiedy troche przestygnie zmiksuj ją i jeszcze raz gotuj
po rozlaniu do miseczek każdą porcję zupy wymieszaj z łyżeczką śmietany i posyp posiekanymi żółtkami
obierz warzywa ze skórki
ziemniaki pokrój na plasterki a marchew i pitruszke na 3 części
zagotuj w garnku wodę
kiedy zacznie wrzeć wrzuć do niej warzywa
rozpuść na patelni masło
dodaj do niego szpinak i duś przez ok 10 min cały czas mieszając
następnie przełóż szpinak do garnka z ziemniakami marchewkę oraz pietruszkę i gotuj wszystko prze 4 min.
zdejmij zupę z ognia a kiedy troche przestygnie zmiksuj ją i jeszcze raz gotuj
po rozlaniu do miseczek każdą porcję zupy wymieszaj z łyżeczką śmietany i posyp posiekanymi żółtkami