Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zupa szpinakowa z jajkami i grzankami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

W taki sam sposób można przygotować zupę szczawiową.

Zupa szpinakowa z jajkami i grzankami

Składniki:

Zupa szpinakowa z jajkami i grzankami

 

Sposób przygotowania:

Zupa szpinakowa z jajkami i grzankami
Szpinak umyć, pokroić , włożyć do garnka, zalać 1 szklankę wody i dusić pod przykryciem około 10 minut. Miękki szpinak ostudzić, zmiksować, dodać masło, bulionetkę, wlać 3 szklanki wrzącej wody i gotować około 5 minut. Następnie zdjąć z ognia, wlać śmietankę, przyprawić do smaku, wymieszać. Jajka ugotować na twardo, ostudzić obrać, pokroić na ćwiartki, włożyć na talerze, zalać zupą, posypać koperkiem i grzankami.