ziutula

ziutula

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 489]

Zupa warzywna na maśle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealna zupa warzywna na maśle na wiosenne dni, mało jest potrzebne składników, zupa jest lekka i mało kaloryczna.

Zupa warzywna na maśle Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa warzywna na maśle

 

Sposób przygotowania:

Zupa warzywna na maśle
Włoszczyznę obrać i w rozdrobnić w rozdrabniaczu na grubsze kawałki, wsypać do garnka. Kapustę małą główkę pokroić dość drobno, wsypać do garnka. Wlać wodę, dodać kostki rosołowe, ziele angielskie, liście laurowe i zagotować, do gotującej się zupy wsypać opakowanie fasolki szparagowej, wymieszać, gotować wszystko z 20 minut.

Do zupy wsypać paprykę słodką, ostrą, pieprz ziołowy, sól, masło, gotować z 2 minuty.

Mąkę wymieszać ze śmietaną, wodą i wlać do gotującej się zupy, mieszać do ponownego zagotowania i zdjąć z ognia, wsypać suszony koperek.

Zupa najlepiej smakuje po kilku godzinach, można ją podać z ziemniakami, kaszą, makaronem.
Zupa warzywna na maśle
Mało składników a jest zupa sycąca i aromatyczna.
Zupa warzywna na maśle
Pieporz ziołowy nadaje smak wyjątkowy zupie.
Zupa warzywna na maśle
Zupa powinna parę godzin po ugotowaniu odstać dla nabrania aromatu.