Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa warzywna z mięsem.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zupa z warzywami i mięsem jest smaczna i sycąca

Zupa warzywna z mięsem.

Składniki:

Zupa warzywna z mięsem.

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa warzywna z mięsem.
Mięso umyć, włożyć do 2 l wrzącej osolonej wody dodać odrobinę, pieprzu, listek laurowy, ugotować, ugotowane mięso wyjąć z wywaru. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, włożyć do wywaru z mięsa, dodać pokrojoną marchew, pietruszkę i gotować około 10 minut. Następnie włożyć pokrojoną paprykę, cukinię, oczyszczoną fasolkę, posiekaną cebulę i gotować do miękkości. Z mąki i smalcu zrobić zasmażkę, połączyć z zupą, dodać koncentrat pomidorowy, posiekany czosnek, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać śmietanę, pokrojone w kostkę ugotowane mięso, wymieszać.