Sposób przygotowania:
Wypasiony kapuśniak Eliprzygotowanie wywaru
Do dużego garnka włożyć boczek i mięso. Do mięsa dodać liście laurowe i ziele angielskie. Wlać wodę, posolić i gotować około 30 minut.
przygotowanie składników
Kapustę kiszoną wyłożyć na deskę i posiekać.
przygotowanie składników cd
Marchewki, pietruszkę i seler obrać, opłukać i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
przygotowanie składników cd
Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę i ugotować.
przygotowanie grzybów
Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie grzybów cd
Na patelni rozgrzać smalec ze skwarkami,dodać cebulę i pokrojone grzyby. Całość oprószyć solą, pieprzem i usmażyć.
przygotowanie zupy
Do podgotowanego mięsa i boczku dodać kapustę i jarzyny. Całość gotować aż wszystko będzie miękkie.
przygotowanie zupy cd
Do miękkiej kapusty dodać ugotowane ziemniaki razem z wodą, usmażone z cebulą grzyby i zagotować.
przygotowanie zupy cd
Ostudzone mięso i boczek pokroić w kostkę.
przygotowanie zupy cd
Do gotowej zupy dodać mięso i boczek. Doprawić zupę maggi do smaku. Smacznego!