Sposób przygotowania:
Kapuśniak z białej kapusty Eli
Marchewkę,pietruszkę,seler obrać,umyć i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę.Kapustę poszatkować dość grubo.Wywar mięsny zagotować,dodać ziemniaki,kapustę,potarte jarzyny,kminek i gotować do miękkości ziemniaków.Do zupy dodać koncentrat pomidorowy.Na patelni roztopić margarynę,dodać mąkę i przesmażyć.Zasmażkę dodać do zupy,wymieszać i zagotować.Zupę doprawić do smaku sosem sojowym i pieprzem.Pomidorki umyć,osuszyć i przekroić na połówki.Zupę rozlać do talerzy,udekorować połówkami pomidorków i listkami natki pietruszki.Można też skropić zupę na talerzu sokiem z cytryny.Smacznego!
andzia67
elzbieta8960
margolata
luna