Sposób przygotowania:
Zupa z brukselek
Do garnka z wodą dajemy umyte mięso. Warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach.oraz porę. Osobno gotujemy brukselkę do miękkości z 15 do 20 minut. Do gotujących się warzyw dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy jeszcze aż zmiękną, śmietanę wymieszamy z mąką i dodajemy pod koniec ugotowanej zupy. Przyprawiamy do smaku. Na koniec dajemy miękkie brukselki lekko mieszamy.I zagotowujemy wszystko razem.
![Zupa z brukselek Zupa z brukselek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-z-brukselek-293623.jpg)
![Zupa z brukselek Zupa z brukselek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-z-brukselek-293624.jpg)
![Zupa z brukselek Zupa z brukselek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-z-brukselek-293625.jpg)
![Zupa z brukselek Zupa z brukselek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-z-brukselek-293626.jpg)
gusia1000
sylcia055
sylwiusia055