Sposób przygotowania:
Zupa z cukinią i kaszą
Mięso umyć i zalać zimną wodą. Dodać kostki rosołowe, łyżeczkę soli i łyżeczkę vegety, zagotować Gotować pod przykryciem na przez 40 minut. Warzywa obrać (cukinii nie musimy), umyć i pokroić. Cukinię pokroić w niezbyt cienkie pół-plastry, cebulę, marchewkę, korzeń selera i czosnek pokroić w kosteczkę, a łodygę selera w paski. Kaszę kilkakrotnie przepłukać, aż woda będzie czysta. Do gotującego się wywaru z mięsem dodać cebulę, marchew i selera, zagotować. Dodać kaszę, liście laurowe, pieprz i trochę vegety. Gotować przez 10 minut. Następnie dodać cukinię i selera naciowego. W razie potrzeby uzupełnić wodę w garnku. Gotować na niedużym ogniu do miękkości wszystkich składników. Na koniec dodać posiekany czosnek oraz przyprawić ostatecznie do smaku. Zagotować.