migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Zupa z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszna zupka z dodatkiem fasolki szparagowej. Do zupki najbardziej lubię dodawać zieloną, całe nie pokrojone strączki.

Zupa z fasolką szparagową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z fasolką szparagową

 

Sposób przygotowania:

Zupa z fasolką szparagową
Fasolkę szparagową obrać i dokładnie umyć. Ziemniaki pokroić w kostkę. Warzywa przełożyć do garnka i zalać bulionem. Cebulę obrać i pokroić w półplastry, włoszczyznę drobno pokroić. Dodać do garnka. Wszystko gotować aż warzywa będą miękkie, do smaku doprawić jeszcze solą. Gdy warzywa będą miękkie zabielić zupę. Śmietanę wymieszać z mąka i odrobiną wywaru. Dodać do zupy zagotować i gotować jeszczę 3 minutki.
Zupa z fasolką szparagową
Etap 1 Fasolkę szparagową obrać i dokładnie umyć.
Zupa z fasolką szparagową
Etap 2 Ziemniaki pokroić w kostkę, przełożyć do garnka.
Zupa z fasolką szparagową
Etap 3 Warzywa przełożyć do garnka i zalać bulionem.
Zupa z fasolką szparagową
Etap 4 Cebulę obrać i pokroić w półplastry, włoszczyznę drobno pokroić.