alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Zupa z fasolki szparagowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Zupa z dodatkiem fasolki szparagowe to jedna z naszych ulubionych.Jest bardzo smaczna, pożywna i wyjątkowo szybko się ją robi. Rach ciach warzywa do garnka i się gotuje.

Zupa z fasolki szparagowej

Składniki:

Zupa z fasolki szparagowej

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z fasolki szparagowej
Warzywa oczyścić i umyć. Marchew, ziemniaki i połowę pietruszki pokroić w kostkę. Fasolkę pokroić na 2-3 cm kawałki. Do bulionu dodać listek laurowy, ziele angielskie, wszystkie warzywa zarówno te pokrojone i w kawałku. Gotować aż będą al dente wtedy dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować do miękkości. Mąkę rozmieszać w zimnej wodzie, wlewać do gotującej się zupy mieszając i doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia, zabielić śmietaną, doprawić do smaku. Na talerzu posypać pokrojonym koperkiem i zieloną pietruszką.