Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zupę podawać posypaną natką pietruszki.

Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami

Składniki:

Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami
Marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić, cebulę drobno posiekać,wsypać do garnka zalać 2 l wody i gotować około 10 minut. Następnie do warzyw dodać kostki rosołowe, umytą i pokrojoną fasolkę szparagową, pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować do miękkości. Śmietankę wymieszać z mąką, wlać do zupy, zagotować. Następnie zdjąć z ognia, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi.