Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zupa z kapusty

         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pokrojoną cebulę mieszając podprażyć na suchej patelni na złoty kolor, dodać oleju,

Zupa z kapusty

Składniki:

Zupa z kapusty

 

  • 3 cebule
  • 2 łyżki oleju
  • mała kapusta (biała lub włoska)
  • 4 ziemniaki
  • sól
  • pieprz
  • kminek
  • majeranek
  • bazylia
  • kolendra
  • sos sojowy

Sposób przygotowania:

Zupa z kapusty
Pokrojoną cebulę mieszając podprażyć na suchej patelni na złoty kolor, dodać oleju, pokrojonej kapusty, ziemniaków, przypraw i smażyć 1-2 min. Następnie wlać 3 szklanki wrzącej wody i gotować około 20 min. Przed podaniem przyprawić do smaku sosem sojowym. Zupę można jeść z kromkami razowe­go chleba posmarowanymi masłem.

Tagi:

sosy kapusta