Dutkiewicz

Dutkiewicz

Szef Kuchni
[Przepisów: 86]

Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą będzie lepsza, jeśli przed podaniem odstawimy ją na pół godziny (tak, aby nie wystygła).

Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą

Składniki:

Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą

 

  • 2 porcje
  • 30 dag kapusty włoskiej
  • 1 korzeń pietruszki
  • 1 korzeń marchwi
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 5-10 dag wędzonej kiełbasy
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka mąki ryżowej
  • 1 łyżeczka sproszkowanej przyprawy do zup lub 1-2 dl wywaru z kości
  • Sól
  • Pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
Do zimnej wody wkładamy pokrojoną w cienkie paski kapustę oraz talarki cebuli i posiekany czosnek. W czasie gotowania zupy dodajemy pokrojoną pietruszkę i marchew, sól, przyprawy oraz cienkie plasterkikiełbasy. Gdy potrawa jest prawie gotowa, wlewamy do niej mieszaninę mąki ryżowej i niewielką ilość wody , po czym doprowadzamy do wrzenia.