Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zupa z kaszą i ziołami.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zamiast bulionetki można dodać kostkę rosołową.

Zupa z kaszą i ziołami.

Składniki:

Zupa z kaszą i ziołami.

 

Sposób przygotowania:

Zupa z kaszą i ziołami.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki i udusić na rozgrzanym maśle. W rondlu rozgrzać 2 łyżki oliwy, wrzucić posiekaną cebulę i czosnek, zeszklić. Następnie wsypać kaszę, podsmażyć, wlać 1,5 l wody, dodać bulionetkę, zioła prowansalskie i gotować pod przykryciem około 1 godziny. Cukinię umyć, pokroić w kostkę, podsmażyć na pozostałej oliwie, oprószyć solą i pieprzem. Filet z kurczaka pokroić w kostkę. Na kwadrans przed końcem gotowania dodać do zupy mięso, pomidory i cukinię. Przyprawić do smaku, posypać natką pietruszki.