Sposób przygotowania:
Zupa z kuleczkami mięsnymi
Mielimy łopatkę z czosnkiem.Dodajemy bułkę tarta,jajko i przyprawy.Wyrabiamy.Wstawiamy na 3 godziny do lodówki.Kroimy cebulkę i papryczkę dosyć drobno a następnie dusimy je razem na oleju.Obrana cukinie kroimy na plasterki i układamy na cebulce i papryczce.Zalewamy połowa bulionu i dusimy 10 minut.Mieszamy wodę z reszta rosołu i doprowadzamy do wrzenia.Wrzucamy pomidory oraz kukurydzę.Gotujemy 3 minuty.Wrzucamy cukinię z cebulką i papryczką.Doprawiamy sola,pieprzem i oregano.Dusimy 20 minut.z mięsa formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i wrzucamy je do gotującej się zupy.Gotujemy jeszcze 20 minut.Podajemy gorące.Smacznego!