Sposób przygotowania:
Zupa z miesem mielonym
Pieczarki pokroić i poddusić.Mieso mielone wymieszac z jajkiem, ryzem, pokrojonym drobno czosnkiem i doprawić do smaku.
Uformowc małe kuleczki wielkosci włoskiego orzecha i ugotowac je w osolonej wodzie. Cebule pokroić, usmazyć na tłuszczu na złoty kolor, wlać rosół, dodać pokrojone w paseczki korniszony i gotować 4-10 minut. Dodać ugotowane kuleczki miesne, pokrojoną papryke, usmazone pieczarki i gotować kolejne 15-20 minut. Dodać smietanę i makę pszenną( lub odrobine przecieru pomidorowego)Zupe doprwić do smaku.
Uformowc małe kuleczki wielkosci włoskiego orzecha i ugotowac je w osolonej wodzie. Cebule pokroić, usmazyć na tłuszczu na złoty kolor, wlać rosół, dodać pokrojone w paseczki korniszony i gotować 4-10 minut. Dodać ugotowane kuleczki miesne, pokrojoną papryke, usmazone pieczarki i gotować kolejne 15-20 minut. Dodać smietanę i makę pszenną( lub odrobine przecieru pomidorowego)Zupe doprwić do smaku.