aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Zupa z młodej kapustki z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kolejna letnia propozycja na obiad - to lekka zupa z młodej kapusty z dużą ilością koperku.

Zupa z młodej kapustki z koperkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z młodej kapustki z koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Zupa z młodej kapustki z koperkiem
Na wrzątek wrzucamy umyte skrzydełko. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie i lekko solimy. Gotujemy pod przykryciem, aż mięso będzie prawie miękkie. W międzyczasie do zupy dorzucamy obraną i startą na tarce na dużych oczkach marchew i pietruszkę. Obieramy ziemniaki, myjemy i kroimy w kostkę, dokładamy do zupy. Po ok. 5 minutach dokładamy poszatkowaną kapustę. gotujemy jeszcze ok. 5 minu. W kubku rozrabiamy śmietanę w małej ilości wody. Zabielamy nią zupę energicznie mieszając. Po chwili dorzucamy posiekany koperek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze 3 minuty. Podajemy letnią. Smacznego!
Zupa z młodej kapustki z koperkiem
Na wrzątek wrzucamy skrzydełko, dodajemy liście i ziela i gotujemy, aż będzie prawie miękkie.
Zupa z młodej kapustki z koperkiem
Dodajemy marchew, pietruszkę i pokrojone w kostkę ziemniaki.
Zupa z młodej kapustki z koperkiem
Następnie dodajemy drobno poszatkowaną kapustę.
Zupa z młodej kapustki z koperkiem
Zupę zabielamy śmietaną, na końcu dodajemy pokrojony koperek.

Tagi:

kapusta