Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Zupa z pomidorów z cebulką i czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Prawdziwa, esencjonalna zupa ze świeżych pomidorów, z własnej szklarni. Wzbogacona o dodatkowe smaki i aromaty

Zupa z pomidorów z cebulką i czosnkiem

Składniki:

Zupa z pomidorów z cebulką i czosnkiem

wszystkie

Sposób przygotowania:

Zupa z pomidorów z cebulką i czosnkiem

przygotowanie

Zupa z pomidorów z cebulką i czosnkiem
przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki

Potrzebujemy prawdziwy, dobry, esencjonalny rosół oraz świeże pomidory (w ostateczności mogą być z puszki).

smażenie

Zupa z pomidorów z cebulką i czosnkiem
cebulkę kroimy w kostkę i smażymy z czosnkiem

Obraną cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę - smażymy razem na łyżce masła roślinnego.

miksowanie

Zupa z pomidorów z cebulką i czosnkiem
pomidory bez skórki blenderujemy z cebulą

Pomidory oparzamy, obieramy ze skórek i przekładamy do pojemnika. Dodajemy usmażoną z czosnkiem cebulkę i całość razem blenderujemy

doprawianie

Zupa z pomidorów z cebulką i czosnkiem
mus pomidorowy dodajemy do gorącego rosołu

Rosół podgrzewamy, dodajemy pomidorowy mus, a następnie doprowadzamy do wrzenia (chwilkę pogotować). Po zdjęciu z ognia dodajemy nieco śmietanki. Zupę podałam z ryżem.