renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Zupa z suszonych leśnych grzybów i pieczarek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Aromatyczna zupa z leśnych grzybów suszonych, której wyrazistości dodaje lubczyk i natka pietruszki.

Zupa z suszonych leśnych grzybów i pieczarek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z suszonych leśnych grzybów i pieczarek

 

Sposób przygotowania:

Zupa z suszonych leśnych grzybów i pieczarek
Suszone grzyby należy namoczyć w wodzie na ok. 2 godziny, po tym czasie przelać je do rosołu i gotować ok. 40 minut. W międzyczasie pieczarki umyć i pokroić, a następnie podsmażyć na łyżce masła z cebulą pokrojoną w kostkę. Podsmażone pieczarki dodać do wywaru grzybowego. Zupę doprawić na koniec solą, pieprzem i lubczykiem, a na koniec zabielić śmietaną. Makaron ugotować al dente. Do miseczki włożyć odpowiednią ilość makaronu, zalać zupą i posypać siekaną natką pietruszki.
Zupa z suszonych leśnych grzybów i pieczarek
Suszone grzyby namoczyć w wodzie na kilka godzin.
Zupa z suszonych leśnych grzybów i pieczarek
Pieczarki podsmażyć z cebulą na rozgrzanym maśle.
Zupa z suszonych leśnych grzybów i pieczarek
Pieczarki dodać do gotujących się w rosole suszonych grzybów.
Zupa z suszonych leśnych grzybów i pieczarek
Zupę doprawić solą, pieprzem, lubczykiem i śmietaną.

Tagi:

makaron grzyby