Sposób przygotowania:
Zupa ze świeżych grzybków
Grzyby oczyszczam, myję i gotuję w lekko osolonej wodzie na niewielkim ogniu około 40 minut
Do bulionu dodaję ziele angielskie i liść laurowy.
Cebulę i czosnek obieram, drobno szatkuję i smażę na tłuszczu na dużej patelni. Na patelnię dodaję pokrojone w kosteczkę ugotowane świeże grzyby. Doprawiam do smaku solą i pieprzem, smażę często mieszając przez kilka minut.
Dodaję zawartość patelni do gotującego się bulionu, doprowadzam do zagotowania, dodaję posiekaną natkę pietruszki oraz pokrojone w kosteczkę ziemniaki. Mieszam zupę z jogurtem lub ze śmietaną i od razu podaję.
Do bulionu dodaję ziele angielskie i liść laurowy.
Cebulę i czosnek obieram, drobno szatkuję i smażę na tłuszczu na dużej patelni. Na patelnię dodaję pokrojone w kosteczkę ugotowane świeże grzyby. Doprawiam do smaku solą i pieprzem, smażę często mieszając przez kilka minut.
Dodaję zawartość patelni do gotującego się bulionu, doprowadzam do zagotowania, dodaję posiekaną natkę pietruszki oraz pokrojone w kosteczkę ziemniaki. Mieszam zupę z jogurtem lub ze śmietaną i od razu podaję.