jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 436]

Zupa ziemniaczana

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zupa z ziemniaków z dodatkiem boczku, cebuli i aromatycznych przypraw:)

Zupa ziemniaczana

Składniki:

Zupa ziemniaczana

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa ziemniaczana
Wodę zagotować z kostkami bulionowymi.
Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę, a następnie wrzucić do garnka z gotującym się wywarem i gotować na średnim ogniu pod przykryciem około 10 minut, do miękkości ziemniaków.
W między czasie cebulę obrać oraz pokroić w drobną kostkę wraz z boczkiem, a później wysmażyć na rozgrzanym smalcu, aż do zrumienienia, przyprawiając solą, pieprzem i rozgniecionymi ząbkami czosnku.
Do ugotowanych ziemniaków dodać boczek z cebulą, majeranek, zamieszać, wyłączyć ogień i mieszając, wlać śmietankę.

Tagi:

ziemniaki