Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zupa ziemniaczana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dzięki licznym jarzynom, zupa pachnie i smakuje wyśmienicie

Zupa ziemniaczana Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa ziemniaczana

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa ziemniaczana
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, dodać utarte na tarce o dużych otworach warzywa. Zalać gorącą wodą, włożyć kostki bulionowe, liść laurowy,pokrojony por, sól i gotować do miękkości. Pod koniec dodać mąkę wymieszaną z odrobiną zimnej wody, zagotować. Zdjąć z ognia, połączyć ze śmietaną, przyprawić do smaku, posypać posiekanym szczypiorkiem.
Zupa ziemniaczana
Etap 1
Zupa ziemniaczana
Etap 2