Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Zupa ziemniaczana po rycersku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupa ziemniaczana na wywarze mięsno warzywnym z dodatkiem cebulek szalotek, miodu, fasoli jaś, startego chrzanu.

Zupa ziemniaczana po rycersku

Składniki:

Zupa ziemniaczana po rycersku

 

Sposób przygotowania:

Zupa ziemniaczana po rycersku
Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem, gotować. Cebulę obrać, opłukać, podsmażyć, dodać miód, lekko zrumienić, połączyć z ziemniakami w połowie gotowania.

Fasolę opłukać, zalać zimną wodą, zagotować i pozostawić na 2 godziny; potem ugotować i połączyć z ziemniakami, chrzanem, musztardą, zmieloną papryką i śmietaną wymieszaną z mąką, chwilę pogotować, doprawić do smaku.