Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa ziemniczana z dynią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zupa ziemniaczana jest bardzo popularna i smaczna.

Zupa ziemniczana z dynią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa ziemniczana z dynią

 

Sposób przygotowania:

Zupa ziemniczana z dynią
Kości umyć włożyć do garnka, wlać 1,5 l wody, dodać liście laurowe, odrobinę soli i ugotować wywar. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, włożyć do garnka. Marchewkę i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, połączyć z ziemniakami, dodać wywar z kości,( mięso obrać i dodać do ugotowanej zupy) posiekaną cebulę i gotować około 15 minut. Obraną dynię pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanym maśle, połączyć z zupą i gotować jeszcze około 8-10 minut. Z mąki i smalcu zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z zupą, dodać obrane z kości mięso, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do zup w płynie. Przed podaniem zupę posypać posiekaną natka pietruszki.
Zupa ziemniczana z dynią
Z kości wieprzowej i laurowego liścia ugotować wywar
Zupa ziemniczana z dynią
Obrane przygotowane warzywa włożyć do garnka
Zupa ziemniczana z dynią
Wlać wywar z kości i gotować około 15 minut
Zupa ziemniczana z dynią
Pokrojoną w kostkę dynię podsmażyć na rozgrzanym maśle i połaczyć z zupą