pychotek

pychotek

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Zupka ogórkowa 6

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybka i łatwa w przygotowaniu zupa na każdy dzień tygodnia.

Zupka ogórkowa 6

Składniki:

Zupka ogórkowa 6

 

 

Sposób przygotowania:

Zupka ogórkowa 6
Do garnka wlewamy ok. 2l wody, następnie dodajemy do niego kość schabową i gotujemy przez ok. 10 min. Po czym usuwamy zbierający się szum. Później dodajemy kostkę rosołową, liść laurowy, ziele angielskie oraz warzywa(marchew, pietruszka, seler). Gdy warzywa się już ugotują dodajemy ziemniaki i gotujemy aż będą miękkie. Następnie dodajemy potarkowane ogórki kiszone wraz z zalewą. Trzymamy na ogniu aż do zagotowania po czym zabielamy śmietaną. Smacznego:).

Tagi:

ogórki