Sposób przygotowania:
Zupka very warzywna .
W garnku zastawiamy udko ,dodajemy ziele angielskie ,liść laurowy i kilka kulek pieprzu .Solimy gotujemy ok 15 min . Ziemniaki obieramy myjemy i kroimy w kostkę ,marchew pietruszkę obieramy ścieramy na tarce duze oczka . Kalafior tniemy na różyczki.
Kapustę szatkujemy nie drobno . Dodajemy obraną fasolkę szparagową-przeciętą na pół .Wykorzystałam także garść fasolki perłowej i troszkę fasoli kolorowej nie suszonej!! ,obrałam strączki -fasolka jest miękka nie wymaga długiego gotowania .Wszystkie warzywa gotujemy do miękkości .Dodajemy przyprawę uniwersalną do smaku . Zaciągamy śmietaną 12 procentową .Już nie gotujemy .doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem
Kapustę szatkujemy nie drobno . Dodajemy obraną fasolkę szparagową-przeciętą na pół .Wykorzystałam także garść fasolki perłowej i troszkę fasoli kolorowej nie suszonej!! ,obrałam strączki -fasolka jest miękka nie wymaga długiego gotowania .Wszystkie warzywa gotujemy do miękkości .Dodajemy przyprawę uniwersalną do smaku . Zaciągamy śmietaną 12 procentową .Już nie gotujemy .doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem