DS Smakosz

DS Smakosz

Szef Kuchni
[Przepisów: 37]

Zupka z fasolki szparagowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Moja wersja letniej zupki fasolowej- warzywa z ogrodu mojej Mamy

Zupka z fasolki szparagowej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupka z fasolki szparagowej

 

  • kość wieprzowa od schabu
  • pietruszka 1 sztuka
  • seler 1/3 sztuki
  • ziemniaki młode 1/2 kg
  • fasolka szparagowa zielona i żółta 500 g
  • marchew młoda 6 sztuk
  • pietruszka siekana 3 łyżki
  • koperek siekany 2 łyżki
  • śmietana 12 % 2 łyzki
  • sól, pieprz, przyprawa w płynie do smaku

Sposób przygotowania:

Zupka z fasolki szparagowej
Kości zalać wodą(3 litry), dodać trochę soli, wrzucić oczyszczoną pietruszkę, seler, marchewki, gotować wywar, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, fasolkę, gotować do miękkości, dodać śmietanę, doprawić. Na koniec dodać posiekaną zieleninę. Smacznego!
Zupka z fasolki szparagowej
Przygotować warzywa- na zdjęciu fasolka szparagowa i pietruszka
Zupka z fasolki szparagowej
Gotujący się wywar warzywno- mięsny- super zapachy!