Sposób przygotowania:
Żur na kaszance.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.Wlać do nich ok.1,5 l wody i zagotować.Wrzucić listki laurowe i ziele angielskie.
Na patelni przesmażyć pokrojony w paski lub kostkę boczek wędzony-aż będzie chrupiący.Dodać posiekane cebulę i czosnek.Podsmażyć.Dodać do ziemniaków.Kaszanki obrać z osłonek pokroić w plastry lub kostkę .Wrzucić do ziemniaków.Doprawić solą i pieprzem, wsypać majeranek.Gotować, aż ziemniaki będą miękkie a kaszanka się rozgotuje.Zalać żurem i chwilkę razem gotować.
Na patelni przesmażyć pokrojony w paski lub kostkę boczek wędzony-aż będzie chrupiący.Dodać posiekane cebulę i czosnek.Podsmażyć.Dodać do ziemniaków.Kaszanki obrać z osłonek pokroić w plastry lub kostkę .Wrzucić do ziemniaków.Doprawić solą i pieprzem, wsypać majeranek.Gotować, aż ziemniaki będą miękkie a kaszanka się rozgotuje.Zalać żurem i chwilkę razem gotować.
luna
zewa
Dołączam się do Luny
caroline1983
jovi
thegrooba
yola
Natala1210