SUPERPRZEPIS

Żurek z boczniakami dla lenia

  • 1
         
ocena: 5/5 głosów: 5
Żurek z boczniakami dla lenia Więcej zdjęć (4)

Pierwsza moja zupa w życiu, przygotowana na gotowej zupie z torebki... Z serii: "darowanemu koniowi...". W smaku naprawdę smaczna :)

Składniki:

Żurek z boczniakami dla lenia

 

 

Sposób przygotowania:

Żurek z boczniakami dla lenia
Ziemniaki obieramy, dokładnie płuczemy, kroimy w średnią kostkę, Gotujemy w trzech szklankach wody. Po 5 minutach dodajemy oczyszczone i pokrojone w cienkie paski boczniaki. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, przesmażamy na rozgrzanej margarynie. Gdy ziemniaki i boczniaki będą miękkie, dodajemy rozprowadzony w pozostałej szklance wody żurek z torebki (ja użyłam zupy firmy Knorr) oraz chrzan i przesmażoną cebulkę. Doprawiamy do smaku majerankiem i świeżo mielonym pieprzem. Podajemy z ugotowanymi na twardo jajkami.
Żurek z boczniakami dla lenia
Ziemniaki obieramy, dokładnie płuczemy, kroimy w średnią kostkę, Gotujemy w trzech szklankach wody. Po 5 minutach dodajemy oczyszczone i pokrojone w cienkie paski boczniaki.
Żurek z boczniakami dla lenia
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, przesmażamy na rozgrzanej margarynie.
Żurek z boczniakami dla lenia
Gdy ziemniaki i boczniaki będą miękkie, dodajemy rozprowadzony w pozostałej szklance wody żurek z torebki (ja użyłam zupy firmy Knorr) oraz chrzan i przesmażoną cebulkę. Doprawiamy do smaku majerankiem i świeżo mielonym pieprzem.