Sposób przygotowania:
Zwariowany żurek
Jajka ugotować na twardo.Udko, warzywa i pokrojonego w kostkę ziemniaka ugotować w 1,5l wody z podanymi przyprawami.Udko wyjąć, oddzielić kości,a mięso zemleć z cebulą.Dodać jajko i kaszę manną.Przyprawić wg uznania i uformować kuleczki. Wrzucić je na gotujący wywar,gotować kilka minut i wyjąć na talerzyk. Do zupy wlać zakwas żuru,dodać 1 łyżkę starkowanego świeżego chrzanu i usmażone na niewielkiej ilości oleju pieczarki, pokrojone w paseczki.Doprawić wg uznania.
Śmietanę Piątnica 18% rozmieszać z łyżeczką mąki i zabielić zupę.Do talerzy włożyć kuleczki, po 1/2 jajka i wlać zupę. Można posypać natką pietruszki.SMACZNEGO
Śmietanę Piątnica 18% rozmieszać z łyżeczką mąki i zabielić zupę.Do talerzy włożyć kuleczki, po 1/2 jajka i wlać zupę. Można posypać natką pietruszki.SMACZNEGO
evita0007
yola
Natala1210
Netka
Henia
Dziękuję za miłe słowa. :*