Sposób przygotowania:
Zwijane ciasto z owocami
Margarynę stopić i przestudzić. Mąkę przesiać i wymieszać z cukrem, dodać szczyptę soli oraz jajko i jedno żółtko, dolać mleko w którym wcześniej rozpuścić drożdże i płynną margarynę na koniec dodać aromat śmietankowy. Z tych wszystkich składników zagnieść gładkie i lśniące ciasto, następnie odstawić je na minimum godzinę do wyrośnięcia.Kiedy ciasto wyrośnie wyłożyć je na podsypany mąką blat i podzielić na dwie części, następnie cienko je rozwałkować ( na długość foremek do keksa) i posypać cieniutką warstwą kisielu i owocami, założyć delikatnie na krótszych bokach i zwinąć jak roladę.Zwinięte rolady ułożyć w foremkach do keksa wyłożonych papierem do pieczenia po wierzchu posmarować białkiem z drugiego jajka i odstawić jeszcze na kilka minut, aby ciasto podrosło.Piekarnik nagrzać do 180 st. i piec około 25 minut.Z cukru pudru oraz kilku kropli wody i soku z cytryny utrzeć gęsty lukier którym udekorować upieczone i wystudzone ciasto, dodatkowo można ozdobić owocami.