SUPERPRZEPIS

Antar w marynacie z chilli , limonką

  • 2
         
ocena: 5/5 głosów: 5
Antar w marynacie z chilli , limonką Więcej zdjęć (5)

O tym , że Antar jest smaczną rybą przekonałam się już dawno . Dotychczas kupowałam filety . Teraz udało mi sie kupić małe Antary w całości

Składniki:

Antar w marynacie z chilli , limonką

 

 

Sposób przygotowania:

Antar w marynacie z chilli , limonką
Umyć i osuszyć ryby . Zrobić marynatę z 5 łyżek oleju , sokiem z 1/2 cytryny , sosem chilli z limonką i kolendrą i szczyptą pieprzu cytrynowego .Polać ryby i wstawić w zamykanym pojemniku do lodówki na 1 godzinę . Wyjąć rybę z marynaty i osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi . Obtoczyć w mące . Na patelni rozgrzać olej i smażyć Antara na chrupko .W ostatniej fazie smażenia dołożyć masło . Podałam z ryżem smażonym - duszonym na bulionie , a następnie doduszonym z marchewką , groszkiem i kukurydzą ( ,,Ryż z warzywami czyli Buniotto " )
Antar w marynacie z chilli , limonką
Jak zawsze gromadzę wszystkie składniki przed przystąpieniem do gotowania
Antar w marynacie z chilli , limonką
Po przygotowaniu marynaty zalewamy nią rybę i trzymamy w niej ok. godziny przewracając
Antar w marynacie z chilli , limonką
Rybę wyjąć z marynaty i osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi
Antar w marynacie z chilli , limonką
Obtoczoną w mące rybę smażyć na gorącym oleju z masłem

Tagi:

sosy winogrona