mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Książka Kucharska: Wszystkie sposoby na kaszę gryczaną

Bakłażan z grilla nadziewany kaszą

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Polecam, zdrowe, pyszne :-)

Bakłażan z grilla nadziewany  kaszą

Składniki:

Bakłażan z grilla nadziewany kaszą

 

 

 

  • Pęczek mięty świeżej

 

  • 10 pomidorków koktajlowych

 

 

 

  • 1 cebula

 

  • 1 opakowanie tofu

 

 

 

  • Oregano

 

 

 

Sposób przygotowania:

Bakłażan z grilla nadziewany kaszą
Bakłażan przekrawam na pół, i wydrążam środek. Solę i odstawiam na pół godziny. Następnie go myje pod wodą i grilluje przez 20 minut z obu stron. Tofu przygotowuje w marynacie, z oliwy, soli, pieprzu, Bazyli suszonej i tez grilluje z 2 stron. Kaszę gotuje w wodzie przez 15 minut. Wkładam ją do miseczki, dodaje, środek bakłażana, przesmażona cebulkę, paprykę pokrojoną, listki mięty. Boczek przesmażam na patelni i dodaje do farszu. Doprawiam solą, pieprzem. Bakłażany napełniam farszem. Dekoruje pomidorkami i tofu pokrojonym, oraz miętą