ami91

ami91

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 273]

* Barszcz z botwiną *

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Wyspa warzywnych smaków podanych w formie zupy

* Barszcz z botwiną * Więcej zdjęć (5)

Składniki:

* Barszcz z botwiną *

 

Sposób przygotowania:

* Barszcz z botwiną *
Gotuję wędzonkę około 30 minut z liściem laurowym, zielem angielskim, posiekanym rozmarynem i pieprzem czerwonym. Po tym czasie obieram mięso i wrzucam do garnka. Pietruszkę, seler i jedną marchewkę ścieram na tarce. Drugą marchew, kalarepę, ziemniaki kroję w kostkę i gotuję do miękkości około 15 minut. Po tym czasie kroję liście botwinki i dodaję do zupy razem z burakami z jednego pęczka. Przyprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Gotuję około 10 minut i zabielam śmietaną rozmieszaną w chochelce zupy. Zdjemuję z palnika i dodaję buraki z drugiego pęczka aby kolor był intensywniejszy. Dodaję ocet dla utrwalenia koloru i można dodać szczyptę cukru dla złamania smaku. Smacznego.
* Barszcz z botwiną *
Miekkie żeberka obieram z mięsa i wrzucam do zupy
* Barszcz z botwiną *
Dodaje warzywa i pokrojoną botwinkę i kilka biuraków
* Barszcz z botwiną *
Zabielam śmietaną najlepiej dość gęstą u mnie 18 %
* Barszcz z botwiną *
Na koniec dodaje buraki pokrojone w kostkę aby zatrzymac piekny kolor