mamamamuta4

mamamamuta4

Szef Kuchni
[Przepisów: 126]

Bigos z młodej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jak tylko pojawia sie młoda kapusta to go robię

Bigos  z młodej kapusty

Składniki:

Bigos z młodej kapusty

 

  • 1 mała młoda kapusta
  • 30 dag pieczarek
  • 30 dag kiełbasy cienkiej
  • 30 dag wędzonego boczku
  • 2 cebule
  • sól
  • pieprz mielony
  • olej
  • 4 łyżki pokrojonego koperku
  • 2 łyżki maki
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • maggi

 

Sposób przygotowania:

Bigos z młodej kapusty
Kapustę pokroić w paseczki i zalać wodą . Lekko osolić i gotować 1 godzinę . Pieczarki usmażyć dodać cebulę i dalej podsmażać . Odcedzić kapustę tak by zostało ok. 1 szklanka płynu . Dodać pieczarki z cebulą, kilka łyżek oleju .Pokrojoną w plasterki kiełbasę i boczek krojony w kostkę . Dusić na małym gazie jeszcze godzinę .Włożyć przecier . Wsypać koperek . Posypać mąką i dobrze wymieszać .Doprawić do smaku solą , maggi , pieprzem i szczyptą cukru.