pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Błyskawiczna zupa grochowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

gotowana w szybkowarze znacznie oszczędzi nasz czas

Błyskawiczna zupa grochowa

Składniki:

Błyskawiczna zupa grochowa

 

Sposób przygotowania:

Błyskawiczna zupa grochowa
Zupę gotujemy w szybkowarze. Do garnka wsypujemy groch łuskany oraz wkładamy golonkę. Wlewamy wodę i rozpoczynamy gotowanie. Zbieramy powstały szum. Dodajemy kostki bulionowe na żeberkach i garujemy 20 minut na największym poziomie szybkowaru. Następnie ugotowaną golonkę wyjmujemy, a do garnka wkładamy włoszczyznę (1 marchewkę z włoszczyzny kroimy w ósemki). oraz pokrojone ziemniaki. Dodajemy również liść laurowy wraz z zielem angielskim. Gotujemy do miękkości ziemniaków. W międzyczasie wędzoną wędlinę kroję w malutką kostkę, a boczek w półpaski, któy prażę na patelni. Gdy ziemniaki się ugotują z zupy wyjmuję włoszczyznę (bez pokrojonej marchewki). Dodaję prażony boczek, wędlinę oraz majeranek. Mieszam. Gotuję 5 minut i gotowe. Smacznego.

Tagi:

wędlina groch