mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Brokułowa rolada

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna rolada brokułowa- wspaniały smak.

Brokułowa rolada

Składniki:

Brokułowa rolada

 

Sposób przygotowania:

Brokułowa rolada
Na oczątku bułkę tartą zalewamy śmietaną. Posiekane pieczarki smażymy na łyżeczce masła. Brokuły blanszujemy a następnie mielimy. Mieszamy z bułką tartą, pieczarkami, jajkami oraz drobno posiekanym czosnkiem. Doprawiamy. Masę wykładamy na folię aluminiową i formujemy prostokąt o grubości 1.5 cm. Przykrywamy serem a wzdłuż kładziemy parówki. Zwijamy. Pieczemy przez 45 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie rozcinamy delikatnie folię aluminiową i pieczemy jeszcze przez 15 minut.